Automobiliste aan de kant gezet door nepagent; politie zoekt getuigen

Vught – Een automobiliste uit Sint-Michielsgestel zou zaterdagavond 1 april 2017 een stopteken van een nepagent hebben gekregen en in Vught haar auto aan de kant hebben gezet. Vervolgens werd ze uit de auto getrokken, waarop een worsteling ontstond. De vrouw kon op enig moment ontkomen, waarschuwde de politie en deed aangifte. De politie zoekt getuigen van dit incident.

De 22-jarige automobiliste uit Sint-Michielsgestel gaf aan dat ze zaterdagavond vanaf haar woonadres naar Vught reed. Op een gegeven moment ontdekte ze dat een klein model zwarte auto achter haar reed. Op de Haldersebaan in Vught zag ze dat vanuit deze auto een stopteken gegeven werd met de tekst “Stop politie”. Hierop besloot ze haar auto rond 20.45 uur op de Bleijendijk in Vught aan de kant te zetten. Uit de kleine zwarte auto stapte een onbekende man die op de automobiliste af zou zijn gelopen en haar vervolgens uit de auto trok. De vrouw zou zich verzet hebben en werd geraakt door een scherp voorwerp dat de man in zijn handen zou hebben. Hierdoor liep zij enkele krassen op haar lichaam op. Het lukte de vrouw om terug in haar auto te komen, weg te rijden en de politie te waarschuwen.

Signalement

De dader zou een blanke man van ongeveer 25 jaar zijn, ongeveer 1.85 meter lang, met een slank postuur. Hij heeft kort zwart gemillimeterd zwart haar en een stoppelbaard en droeg een zwarte trui en een donkere broek.

Getuigen

De politie doet naar aanleiding van de aangifte van de vrouw verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die daarbij kunnen helpen. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident in verband gebracht kan worden of heeft u zelf een vergelijkbare ervaring gehad? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook het onderstaande tipformulier invullen om uw informatie met de politie te delen. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wat doe ik als ik de situatie niet vertrouw?

Mocht u staande worden gehouden door een agent in burger, dan laat hij of zij altijd een geldig politielegitimatiebewijs zien. Vraag daar ook altijd naar. Neem goed het type auto, de kleur en het kenteken in u op. Mocht u het toch niet vertrouwen na het zien van het legitimatiebewijs, bel dan 112 om de situatie te checken.