Inbreker op heterdaad betrapt dankzij alerte getuige

In een woning in Vught hield de politie zaterdagavond 25 februari een inwoner van die plaats aan op verdenking van een inbraak.

Na een melding van een alerte getuige die zaterdagavond rond 22.30 uur glasgerinkel hoorde bij een woning aan de Geerstraat in Vught gingen agenten direct naar de opgegeven locatie. Daar aangekomen zagen ze dat een ruit van de woning vernield was. In het pand troffen ze een onbekende man aan die op een bank lag. Binnen bleken onder meer een lamp en een beeld vernield. De bewoners waren niet thuis. De 37-jarige verdachte Vughtenaar verzette zich bij zijn aanhouding. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Meld verdacht gedrag

Tijdens vakantieperioden, zowel in de zomer en voorjaars(carnavals) vakanties grijpen inbrekers vaak hun kans om in de verlaten huizen hun slag te slaan. Dit gebeurt niet alleen wanneer bewoners een paar weken weg zijn, ook als mensen een dagje weg zijn proberen inbrekers hun kans te grijpen. Samen zien en horen we meer. Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Zoals u dat natuurlijk ook doet. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto, een persoon op de uitkijk of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer details zoals uiterlijk, kleding, kenteken, merk en kleur, en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844. Zo maken we samen een vuist tegen woninginbraak.

Toch ingebroken?

Toch ingebroken of een poging gedaan? Doe altijd aangifte. De politie kan dan een onderzoek instellen en gerichter surveilleren. Met uw aangifte kan een aangehouden verdachte mogelijk vervolgd worden. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/aangifte, of door een afspraak te maken via 0900 – 8844.