Automobiliste aan de kant gezet door nepagent; politie zoekt getuigen

2017-04-02 13:57:31

Vught – Een automobiliste uit Sint-Michielsgestel zou zaterdagavond 1 april 2017 een stopteken van een nepagent hebben gekregen en in Vught haar auto aan de kant hebben gezet. Vervolgens werd ze uit de auto getrokken, waarop een worsteling ontstond. De vrouw kon op enig moment ontkomen, waarschuwde de politie en deed aangifte. De politie zoekt getuigen van dit incident.

De 22-jarige automobiliste uit Sint-Michielsgestel gaf aan dat ze zaterdagavond vanaf haar woonadres naar Vught reed. Op een gegeven moment ontdekte ze dat een klein model zwarte auto achter haar reed. Op de Haldersebaan in Vught zag ze dat vanuit deze auto een stopteken gegeven werd met de tekst “Stop politie”. Hierop besloot ze haar auto rond 20.45 uur op de Bleijendijk in Vught aan de kant te zetten. Uit de kleine zwarte auto stapte een onbekende man die op de automobiliste af zou zijn gelopen en haar vervolgens uit de auto trok. De vrouw zou zich verzet hebben en werd geraakt door een scherp voorwerp dat de man in zijn handen zou hebben. Hierdoor liep zij enkele krassen op haar lichaam op. Het lukte de vrouw om terug in haar auto te komen, weg te rijden en de politie te waarschuwen.

Signalement

De dader zou een blanke man van ongeveer 25 jaar zijn, ongeveer 1.85 meter lang, met een slank postuur. Hij heeft kort zwart gemillimeterd zwart haar en een stoppelbaard en droeg een zwarte trui en een donkere broek.

Getuigen

De politie doet naar aanleiding van de aangifte van de vrouw verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die daarbij kunnen helpen. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident in verband gebracht kan worden of heeft u zelf een vergelijkbare ervaring gehad? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook het onderstaande tipformulier invullen om uw informatie met de politie te delen. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wat doe ik als ik de situatie niet vertrouw?

Mocht u staande worden gehouden door een agent in burger, dan laat hij of zij altijd een geldig politielegitimatiebewijs zien. Vraag daar ook altijd naar. Neem goed het type auto, de kleur en het kenteken in u op. Mocht u het toch niet vertrouwen na het zien van het legitimatiebewijs, bel dan 112 om de situatie te checken.

Lokaal nieuws

Automobiliste aan de kant gezet door nepagent; politie zoekt getuigen

Vught - Een automobiliste uit Sint-Michielsgestel zou zaterdagavond 1 april 2017 een stopteken van een nepagent hebben gekregen en in Vught haar auto aan de kant hebben gezet. Vervolgens werd ze uit de auto getrokken, waarop een worsteling ontstond. De vrouw kon op enig moment ontkomen, waarschuwde de politie en deed aangifte. De politie zoekt getuigen van dit incident. De 22-jarige automobiliste uit Sint-Michielsgestel gaf aan dat ze zaterdagavond vanaf haar woonadres naar Vught reed. Op een gegeven moment ontdekte ze dat een klein model zwarte auto achter haar reed. Op de Haldersebaan in Vught zag ze dat vanuit deze auto een stopteken gegeven werd met de tekst “Stop politie”. Hierop besloot ze haar auto rond 20.45 uur op de Bleijendijk in Vught aan de kant te zetten. Uit de kleine zwarte auto stapte een onbekende man die op de automobiliste af zou zijn gelopen en haar vervolgens uit de auto trok. De vrouw zou zich verzet hebben en werd geraakt door een scherp voorwerp dat de man in zijn handen zou hebben. Hierdoor liep zij enkele krassen op haar lichaam op. Het lukte de vrouw om terug in haar auto te komen, weg te rijden en de politie te waarschuwen. Signalement De dader zou een blanke man van ongeveer 25 jaar zijn, ongeveer 1.85 meter lang, met een slank postuur. Hij heeft kort zwart gemillimeterd zwart haar en een stoppelbaard en droeg een zwarte trui en een donkere broek. Getuigen De politie doet naar aanleiding van de aangifte van de vrouw verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die daarbij kunnen helpen. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident in verband gebracht kan worden of heeft u zelf een vergelijkbare ervaring gehad? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook het onderstaande tipformulier invullen om uw informatie met de politie te delen. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Wat doe ik als ik de situatie niet vertrouw? Mocht u staande worden gehouden door een agent in burger, dan laat hij of zij altijd een geldig politielegitimatiebewijs zien. Vraag daar ook altijd naar. Neem goed het type auto, de kleur en het kenteken in u op. Mocht u het toch niet vertrouwen na het zien van het legitimatiebewijs, bel dan 112 om de situatie te checken.

Lees verder...
Aanhouding vanwege gestolen Bentley op snelweg

Eindhoven/Boxtel - De politie hield maandagmorgen 27 maart rond 9.45 uur een 29-jarige man uit Litouwen aan langs de snelweg A2 bij Boxtel. Wat eerder op de ochtend kwam bij de politie een melding binnen dat op de Stappendijk in Eindhoven een Bentley stond die in Luxemburg was gestolen. De auto was voorzien van een zogenoemd ‘Track&Trace-systeem’ en toen de auto kort na de melding ging rijden, kon de locatie dan ook snel herleid worden. Op de snelweg A2 kregen collega’s hem in het vizier. Toen de bestuurder van de wagen de politie zag verhoogde hij zijn snelheid. Daarop ontstond een achtervolging die eindigde ter hoogte van Boxtel. De bestuurder van de Bentley veroorzaakte daar een aanrijding met een vrachtwagen. Daarbij liep de wagen uitsluitend blikschade op. Ook de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De verdachte zette vervolgens de auto stil op de snelweg en ging er te voet vandoor. Hij probeerde nog aan de politie te ontkomen door een naastgelegen water in te springen en dit over te zwemmen. Agenten wisten hem echter aan de overzijde in te rekenen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De gestolen wagen zal terugbezorgd worden bij de eigenaar.

Lees verder...
Drie verdachten heling auto-onderdelen gearresteerd

Dinsdagochtend 21 maart heeft de politie drie mensen aangehouden op verdenking van heling van gestolen auto’s en/of auto-onderdelen. Vanwege een lopend recherche-onderzoek naar synthetische drugs kwam de politie bij een loods aan de Roonsestraat in Haaren terecht. Daarin lagen onderdelen van gestolen auto’s. Ook een gestolen auto stond in de loods. De mensen die in de loods aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 54-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Bosch. De gestolen auto en de onderdelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. In een politiecel in Tilburg is dinsdagmiddag een derde verdachte - een 25-jarige Bosschenaar - aangehouden. Hij was daar al eerder ingesloten voor een ander vergrijp. De drie verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Lees verder...
Drie verdachten heling auto-onderdelen gearresteerd

Haaren - Dinsdagochtend 21 maart heeft de politie drie mensen aangehouden op verdenking van heling van gestolen auto’s en/of auto-onderdelen. Vanwege een lopend recherche-onderzoek naar synthetische drugs kwam de politie bij een loods aan de Roonsestraat in Haaren terecht. Daarin lagen onderdelen van gestolen auto’s. Ook een gestolen auto stond in de loods. De mensen die in de loods aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 54-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Bosch. De gestolen auto en de onderdelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. In een politiecel in Tilburg is dinsdagmiddag een derde verdachte - een 25-jarige Bosschenaar - aangehouden. Hij was daar al eerder ingesloten voor een ander vergrijp. De drie verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Lees verder...
100 Bestuurders gecontroleerd tijdens verkeerscontrole

Dinsdagavond 14 maart hebben agenten een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 13 verkeersdeelnemers een bekeuring. Tussen 18.30 uur en 20.30 uur werden op de Gemullehoekenweg 100 voertuigen gecontroleerd. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring voor het niet kunnen laten zien van een rijbewijs. Een bestuurder werd betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Er werden twee personen aangehouden omdat zij gesignaleerd stonden voor een ander politie-eenheid.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in sporthal in Renswoude

Renswoude - woensdagmiddag is de brandweer grootst uitgerukt voor een brand in een sporthal aan de Hokhorst in Renswoude. Een bedrijf was dakleer aan het branden waarna de brand ontstond Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er een aantal kleine ontploffingen geweest. Of dit komt door de asbest is niet duidelijk. Een aantal huizen dat dicht tegen de sporthal is aangebouwd, zijn ontruimt. Bewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden

Lees verder...
28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda vermist

Vermist sinds 11 juli , de 28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda. De heer Suska is een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is omstreeks 14:30 uur in verwarde toestand vertrokken uit de GGZ kliniek Breburg aan de Muiderslotstraat 150 in Breda. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Omschrijving van meneer: - Blank - Donker kort geschoren haar - Diverse schrammen op het hoofd - Verwondingen aan de onderarmen - Blauwe blouse en zwarte trainingsbroek Naam: Boguslaw Wladyslaw Suska Geboortedatum: 01-11-1989 Huidige leeftijd: 28 Lengte: 180 cm Haarkleur: Donker Geslacht: Man Hebt u informatie over deze vermissing? Of heeft u de heer Suska gezien? Benader hem niet zelf. Neem contact op met de politie via 0800-6070.

Lees verder...
Brand in bedrijfsverzamelgebouw Binderskampweg

Nijmegen - Gistermiddag is omstreeks vijf uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binderskampweg. De brandweer heeft de brand geblust. Medewerkers van een bedrijf tegenover het pand hoorde een alarm afgaan. Toen zij gingen kijken zagen ze rook uit het dak van het pand komen. In het pand was niemand aanwezig. Hierop hebben zij de brandweer gealarmeerd. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie zette een deel van de weg af en hield omstanders op een veilige afstand. De brandweer bluste de brand en bracht enkele verbrande voorwerpen naar buiten. De brand bleef beperkt tot een kleine stapel voorwerpen, wel was er sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via een tussenlaag in het plafond naar meerdere panden trok, heeft de brandweer bij meerdere bedrijven de voordeur geforceerd. Bij meerdere naastgelegen bedrijven is sprake van roetschade. De brandweer heeft de bedrijven geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op brandstichting. Niemand raakte gewond bij de brand. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Handhaving en politie houden verkeerscontroles in Maassluis

Op dinsdag 17 juli hielden handhavers van de gemeente Maassluis en vrijwilligers van de politie diverse algemene verkeerscontroles in Maassluis. Op de Industrieweg, Laan 1940-1945 en de Westlandseweg werden auto's en scooters selectief staande gehouden door de opsporingsambtenaren. Tijdens de controle werd een alcoholcontrole afgenomen en documenten zoals rijbewijs werden gecontroleerd. Er zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder...
Stankoverlast in Maassluis komt uit Europoort

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord. Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws